Peste 100 de poliţişti au efectuat în 31 iunie 22 de percheziţii în casele unor suspecţi din şase judeţe dar şi în penitenciare după o bistriţeancă a fost înşelată cu 125.000 de lei. În dosar erau 27 de persoane implicate însă până acum numai 14 au fost trimise în judecată.
Acţiune de amploare după ce o femeie din Bistriţa a fost înşelată de un grup de persoane cărora le-a dat nu mai puţin de 125.000 de lei! În şase judeţe au avut loc percheziţii pentru a depisa toate persoanele care au participat la înşelăciune.
Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud şi, conform primelor informaţii date publicităţii, sunt implicate 27 de persoane acuzate de tăinuire, înşelăciune şi spălare de bani.
Mai ciudat este faptul că printre cei implicaţi se aflau şi persoane private de libertate.
Procurorii spun că cele 27 de persoane cercetate în acest dosar sunt bănuite că în perioada ianuarie - februarie 2014 ar fi indus în eroare o bistriţeancă pe care au contactat-o la telefon şi i-au spus că ar fi câştigat o sumă mare de bani.
Aceștia i-ar fi spus femeii că sunt reprezentanți ai unei companii de telefonie şi femeia a fost determinată să depună pe numele lor, şi a altor persoane din ţară, sume semnificative de bani adică 125.000 de lei!
Când şi-a dat seama că totul este o înşelăciune femeia a apelat la ajutorul poliţiştilor în speranţa că va reuşi să îşi recupereze banii.
Poliţiştii au efectuat o serie de percheziţii în Suceava, Botoşani, Braşov, Iaşi, Bacău şi Harghita dar şi în penitenciarele Iaşi şi Bacău în urma cărora au fost reţinute 21 de persoane.
După trei luni de cercetări procurorii au stabilit că Mişu Gangal, Cătălin Ifrim, Marcelus Panaite, Cristian Marian şi Ioan Zolomir, toţi fiind arestaţi, dar şi Cristian Bădărău, Daniel Cîrîc, Tiberiu Pucser şi Costantin să fie trimişi în judecată „pentru comiterea unor infracţiuni de constituire sau aderare la grup infracţional organizat, înşelăciune, tăinuire şi spălare de bani, constând în faptul că în perioada ianuarie - februarie 2014, după ce au constituit un grup infracţional organizat (primii trei inculpaţi aflându-se în diverse penitenciare din ţară), împreună cu alte persoane (aflate în libertate), au indus în eroare, pe o parte vătămată în vârstă de 73 ani, de la care, în mai multe rânduri, dându-şi calităţi mincinoase şi folosindu-se de metoda „Premii Romtelecom”, au obţinut suma de 125.000 lei, care a fost virata în diverse conturi, de la oficii poştale sau bănci, de unde a fost ridicată de către inculpaţi” spun procurorii.
În plus, tot în acest dosar au fost trimişi în judecată şi Laura Toma Palic, Nicoleta Elena Stoica, Dumitru Ungureanu, Ciprian Tudosa şi Daniela Bagu. Aceştia sunt acuzaţi „tăinuire” în acest caz.
Procurorii spun că aceştia „în cursul anului 2014, având reprezentarea că primesc bani din infracţiuni, au ridicat diverse sume de bani, din conturile în care s-a virat de către persoana vătămată, suma totala de 125.000 lei, din sumele primite însuşindu-şi personal o parte, iar o parte virând-o în conturile autorilor infracţiunilor de constituire sau aderare de grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani” se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.