Copiii defavorizati din judetul nostru si din Suceava vor avea maine parte de un program de educare si instruire. Cu incepere de la ora 09.00, la Sinagoga Bistrita, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei a pregatit momente speciale pentru cei 120 de copii.
Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei a lansat un proiectul ”O sansa europeana pentru copiii romani”. Acesta este finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 si se desfasoara pe o perioada de trei ani.
Prin acest proiect se vizeaza combaterea abandonului scolar, remodelarea comportamentala, recuperarea-dezvoltarea psihica si fizica (pentru copiii cu deficiente) prin activitati inovative de educatie non-formala.
In cadrul acestui proiect, cercetasii vor petrece maine un timp minunat cu 120 de copii defavorizati din Bistrita-Nasaud si Suceava, incepand cu ora 09.00, la Sinagoga Bistrita. Programul de instruire cuprinde multiple cursuri si ateliere: comunicare si negociere, piata muncii / elemente de cariera / metode de autopromovare, drepturi si obligatii in societate, institutii publice romanesti si europene, exprimare prin arta, estetica si ecologie, educatie pentru voluntariat.
In urma acestui program, copiii vor veni cu idei de imbunatatire a comunitatii din care fac parte pe care le vor prezenta autoritatilor.
Dintre toti copiii, anual vor fi alesi 24 dintre cei care au intocmit cele mai bune proiecte si vor pleca intr-o tara din Uniunea Europeana.
"La eveniment vor participa expertii implicati in derularea proiectului precum si 120 de copii din localitatile Anies, Maieru, Dumitra, Ilisua, Breaza, Matei, Bistrita, Stramba, Josenii Bargaului, Prundu Bargaului, Poiana Stampei. Patru copii din grupul tinta al proiectului vor prezenta un eseu cu tema “Ce am crezut si ce am gasit. Asteptari versus realitati”. Evenimentul se va incheia cu jocuri de grup in care vor fi invitati sa se implice toti participantii, indiferent de varsta” se arata intr-un comunicat remis presei de catre coordonatorul activitatii partenere ONCR, profesor Sidor Costinasi.