Primarul Bistriţei va face un mini-recensământ pentru a afla numărul exact al alegătorilor din oraş, dar şi al câinilor! Costurile pot fi suportate şi din bugetul oraşului, dacă Guvernul nu va aloca bani pentru această acțiune. Primarul estimează costurile la 10.000 de euro și este dispus să-i aloce, la nevoie, din bugetul municipiului.
Este o mare dilemă în ceea ce priveşte numărul alegătorilor din ţară, iar astfel... România s-a pus pe numărat! Unii primari s-au apucat de numărat morţii, iar alţii vor să facă mai mult de atât: să organizeze un mini-recensământ, de parcă nu a fost făcut unul anul trecut, pentru a se şti odată pentru totdeauna câţi locuitori avem.
Printre primarii care vor un mini-recensământ este şi cel al Bistriţei, Teodor Ovidiu Creţu. Acesta a declarat, zilele trecute, că vrea să angajeze mai mulţi recenzori care să meargă din poartă în poartă pentru a fi actualizate listele electorale permanente. Pe lângă faptul că va fi numărată populaţia Bistriţei, vor fi număraţi şi câinii, neexistând în prezent o statistică în acest sens.
Cireaşa de tort al acestui mini-recensământ este faptul că bani pentru a fi efectuat acesta se găsesc... Primarul Teodor Ovidiu Creţu a declarat zilele trecute pentru mediafax.ro că „toţi recenzorii trebuie plătiţi, evident. Dacă Guvernul nu găseşte bani să plătească aceşti oameni, nu va fi o problemă să suportăm noi costurile de la bugetul local. Nu cred că ar trebui să cheltuim mai mult de 10.000 de euro".
Creţu a mai spus că recenzorii trebuie să fie însoţiţi de poliţiştul sau jandarmul care a păzit secţia de votare. Acesta a mai declarat că îi vede în postura de recenzor, chiar şi pe preşedinţii secţiilor de vot.
Această propunere, de organizare a unui mini-recensământ, a fost trimisă premierului Victor Ponta, iar momentan se aşteaptă un răspuns în acest sens.
Mulţi bistriţeni nu sunt însă de acord cu suma de bani care va fi risipită pentru efectuarea unui mini-recensământ.
„De ce să se mai cheltuie această sumă de bani pentru efectuarea unui mini-recensământ?! Nu a fost făcut unul de curând?! De ce trebuie să plătesc eu ca şi contribuabil că cei de la USL nu ştiu să piardă şi acuma trag de timp pentru validarea sau invalidare referendumului?! Eu cred că primarul ar trebuie să cheltuie banii aştia în repararea străzilor sau în amenjarea unor parcuri de joacă... nu să risipească numai aşa...”, ne-a declarat, revoltată, o bistriţeancă.
În cazul în care propunerea va fi acceptată de către premier, mini-recensământul va începe în curând şi va dura aproximativ două săptămâni.