Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  42 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



CĂLĂTOR ÎN JURUL LUMII: Zsolt Dosa, bistrițeanul care a văzut Europa, Asia și Africa de Nord

20/04/2013 13:44:43 Iulia BARTHA  
Zsolt Dosa, administratorul agenției de turism Sfara Tours din Bistrița, este unul dintre bistrițenii care au ce povesti atunci când vine vorba despre călătorii în jurul lumii. Atât în timpul său liber, cât și prin prisma job-ului, a văzut aproape toată Europa, dar a ajuns și în țări din Africa de Nord sau Asia.

Zsolt Dosa a făcut prima sa excursie în afara țării în Ungaria, în timpul liceului, iar de atunci a vizitat o mulțime de țări, împreună cu prietenii, cu familia sau datorită meseriei pe care o are - lucrează în turism și recomandă vacanțe bistrițenilor de câțiva ani.

"Prima mea ieșire peste hotare a fost în Ungaria, când eram elev la liceu. De atunci, am avut ocazia să merg în aproape toată Europa, în țări ca Austria, Italia, Franța, Germania, Elveția, Bulgaria, Grecia, Spania sau Slovacia. De asemenea, am vizitat Egiptul, Tunisia (n.r. - Africa de Nord), dar și zona asiatică a Turciei", povestește acesta.

Zsolt Dosa spune că cel mai mult l-a impresionat Egiptul, în special piramidele, a căror construcție impunătoare îți sare în ochi de la kilometri depărtare. O altă amintire dragă este cea legată de Vârful Mont Blanc al Alpilor (4.810 metri), el reușind să urce până la cota de circa 3.800 de metri, priveliștea din jur care se dezvăluie turistului fiind una chiar de vis.

"Anul acesta am fost la schi în Italia și Franța, iar luna viitoare urmează să merg în Dubai, la Abu Dhabi. Îmi place foarte mult să călătoresc, să descopăr lucruri noi, să văd care e specificul fiecărei țări în parte. În plus, aceste lucruri mă ajută și în domeniul în care activez. Îmi fac o părere despre locurile unde clienții mei ar putea avea parte de o vacanță frumoasă sau nu. Din experiențele trăite de mine pot oferi și celorlalți impresii și sfaturi utile de care pot ține cont atunci când aleg o destinație de vacanță", a mai explicat managerul Sfara Tours.

Cât despre țara în care nu a ajuns încă, dar pe care dorește să o vadă, Zsolt Dosa spune că aceasta este India, despre care a auzit multe lucruri, dar ar vrea să le vadă cu ochii lui.

"Îmi place să călătoresc și prin țară, dar mai rar. Am văzut cam tot ce era de văzut în România, acum îmi doresc să descopăr lucruri noi. Și în țara noastră există multe zone cu o frumusețe aparte și mă bucur că se repară tot mai multe șosele, lucru ce îi determină și pe străini să vină la noi. Mai e mult de lucru la capitolul infrastructură, dar e bine că există voință. De asemenea, tot mai mulți proprietari de hoteluri și pensiuni vor să le ofere turiștilor condiții la standarde europene, iar asta e de apreciat”, mai spune acesta.

Și Zsolt Dosa a avut ocazia să petreacă câteva sărbători peste hotare, dar spune că tot mai bine e acasă.

"Mi-am petrecut de mai multe ori Crăciunul și Revelionul în Austria, la schi, dar și Paștele în Grecia. Au fost niște momente deosebite, dar, totuși, de sărbători, e mai bine acasă, lângă familie", explică bistrițeanul.

Zsolt Dosa mai spune că din punct de vedere gastronomic, în viziunea lui, Italia este țara cu cea mai variată și cu cea mai gustoasă mâncare, la polul opus aflându-se Austria, care are o ofertă cam slabă, axată pe doar câteva preparate tradiționale.

"Italienii au o mâncare cu totul și cu totul specială. De la felul în care o prepară și până la felul în care ești servit în restaurantele lor, totul este de nota 10. În Austria însă, chiar dacă servirea este ireproșabilă, nu ai o gamă prea largă de feluri de mâncare de unde să alegi. De asemenea, pot spune din experiența proprie că cei care beneficiază de pachete All Inclusive și Ultra All Inclusive primesc de multe ori la restaurantele hotelurilor unde sunt cazați mâncare de duzină, nu tocmai bună", a conchis administratorul Sfara Tours.

4297 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro