Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  130 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Rondul de dimineaţă: Temperaturi record pentru Crăciunul din 2015. Efecte dramatice asupra obiceiurilor de iarnă

26/12/2015 09:16:56 Ioana BRADEA  
Fără îndoială, Crăciunul din acest an va rămâne în memoria multora ca fiind unul dintre cele mai călduroase din istoria măsurătorilor meteo. La New York oamenii au ieşit pe stradă doar în tricouri, la Moscova ruşii au renunţat la tradiţionalele căciuli, iar românii surâd ironic când aud în colinde - „iarna-i grea, omătul mare…”

O fi bine, o fi rău – ne convine sau nu – termometrele au indicat în acest an, de Crăciun, temperaturi-record în toată Europa, dar şi în America, după cum scriu cei de la Hotnews, citându-şi colegii de la Le Figaro.

Pentru ieri erau prognozate temperaturi minime cuprinse între 5 şi 10 grade Celsius şi maxime între 11 şi 15 grade în nordul Franţei sau 14-19 grade în sud.

Sunt temperaturi cu aproape 10 grade mai mari decât mediile anuale şi reprezintă niveluri-record pentru perioada de Crăciun.

La Paris nu a mai fost atât de cald în decembrie din 1658, la New York se înregistrau peste 22 grade Celsius – ultima oară înregistrată în 24 decembrie 1871. În asemenea condiţii, turiştii s-au plimbat prin Manhattan îmbrăcaţi în tricouri, o artistă a fost zărită cântând pe stradă doar în costum de baie, la Londra, trecătorii au profitat şi ei din plin de căldură şi s-au întins pe iarbă în parcuri. De altfel, în Marea Britanie narcisele au înflorit deja, fără ca măcar să fi început iarna.

În staţiunile montane din Germania zăpada exista doar pe mici porţiuni, spre disperarea pasionaţilor de schi care s-au trezit văduviţi de plăcerea de a practica sportul preferat, pentru că instalaţiile de zăpadă artificială n-au mai făcut faţă pe temperaturi de aproape 15 grade Celsius.

Nici Bistriţa nu e mai brează în acest context meteo dramatic: în Ajun, oraşul a fost scăldat de un soare năucitor, iar zăpada s-a lăsat greu zărită departe de oraş, pe munţii din jur, în pâlcuri timide şi nesemnificative. Inevitabil, efectele vor fi dramatice şi asupra obiceiurilor şi colindelor tradiţionale de iarnă. Lumea deja surâde ironic atunci când aude versuri precum „iarna-i grea / omătu-i mare” şi nu ar fi exclus ca, în ciuda nostalgicilor care tânjesc după conservarea şi păstrarea tradiţiilor înzăpezite, acestea să sufere modificări dramatice mai curând decât ne-am aştepta...

 

2279 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro