Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  21 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Rondul de dimineaţă: Să punem gresie şi pe trotuarele din Bistriţa, în viitorul apropiat…!

22/09/2013 09:05:23 Ioana BRADEA  
În timp ce capitala fierbe ca lovită de streche iar locuitorii ei şi-au diversificat metodele de protest – ajungând de la compunerea unor lanţuri umane până la organizarea unei partide de tango, într-un impresionant flashmob – la noi totul e sub control: bistriţenii îşi tapetează cu gresie treptele de intrare în bloc...!

Bucureştiul pare, în aceste zile, scena protestele universale: pe lângă protestatarii care au format aseară un laţ uman în jurul Palatului Parlamentului, tot încercând să tragă semnale de alarmă pentru salvarea Roşiei Montane – pe nepusă masă – spre surpriza multora – au ieşit şi bicicliştii la plimbare!

Aproape 5.000 de biciclişti au ieşit ieri după-amiază în târg, au blocat artere şi poduri, au claxonat insistent şi au cerut demisia primarului lor şi realizarea unor piste adevărate şi funcţionale pentru vehiculele lor.

Din fericire, nu e cazul să ne imaginăm aşa ceva la Bistriţa – care are deja o mulţime de piste pentru biciclete – frumos grupate şi aliniate în parcul municipal.

Cine vrea să circule pe străzile municipiului călare pe o bicicletă – este liber să facă slalom printre maşini, printre pietoni... Pentru cei 10 – 15 – maxim 50 de biciclişti adevăraţi pe care-i are Bistriţa nu merită să ne obosim să decupăm (din nou!) trotuarele, străzile, parcările – în încercarea de a le amenaja o cărăruie...

Practici din fire şi iubitori ai confortului – unii dintre bistriţeni au dat o lecţie tuturor celor care în loc să tot protesteze atâta, mai bine ar pune mâna pe lopată, pe ciment, pe mistrie – şi ar trece la treabă...!

Ar fi bine ca toţi bistriţenii să ia exemplul unor locuitori care, toată ziua de ieri s-au spetit, au muncit, au stat în genunchi în condiţii meteo nu tocmai favorabile dar, până la urmă au reuşit să pună gresie pe treptele de intrare ale blocului.

Ca să nu intervină grosolan vreun intrus cu labe de animal nesimţitor – oamenii au pus două afişe de avertizare şi au deschis intrarea din dos a blocului, rezervată, de obicei, doar celor avizaţi.

Iar după osteneala de ieri, astăzi deja se poate monitoriza în linişte perimetrul. Oricine se apropie de trepte este luat la întrebări: “Măi! Ce faci acolo măi? Vrei să calci cumva pe trepte! Vezi c-am pus gresie şi tre’ să se usuce! Cauţi pe cineva...!? Intră prin spate!

Ce se va întâmpla la iarnă sau în zilele ploioase...? Nu vor aluneca oamenii treptelor mai des? Nu va fi mai periculoasă circulaţia pe scări...? Au cumva de gând să pună mână de la mână să cumpere şi un covor anti-derapant, cumva...? Poate şi un şifonier lipit de peretele blocului, pentru băieţii care se adună noaptea la o bere...? Poate şi o măsuţă pentru doamnele care povestesc seara chestiuni arzătoare pentru liniştea comunităţii...?

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro