Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  6 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Castelul grofului Bethleen de la Arcalia își recapătă strălucirea?

24/10/2016 11:03:54 Bianca SARA  
Unul dintre cele mai frumoase castele din Bistrița-Năsăud își va recăpăta în curând strălucirea. Este vorba despre castelul grofului Bethleen din Arcalia, aflat în administrarea Universității Babeș Bolyai.

Castelul grofului Bethleen din Arcalia se număra printre cele mai frumoase castele din județ, dar și printre singurele cât de cât îngrijite și conservate. După un proces lung cu presupușii moștenitori ai grofului, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca a câștigat în instanță castelul în anul 2014.

De atunci însă, universitatea nu a făcut intervenții la castel, asta deși faptul că a fost ignorat ani de zile a dus la degradarea sa. Universitatea Babeș-Bolyai se pregătește să redea din nou strălucirea acestui special conac.

În urmă cu câteva zile, Universitatea Babeș Bolyai a cerut un plan urbanistic zonal din partea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, în vederea reabilitării domeniului, care s-a transformat în centru de învățământ, cercetare și bază de practică și conferințe.

Domeniul datează din secolul al XX-lea. Castelul este amplasat într-un adevărat colț de rai, folosit de câțiva ani buni de studenții diferitelor universități pentru studii. Parcul dendrologic are o suprafață de 16,5 hectare, groful Bethleen acordând o atenție deosebită amenajării acestui domeniu.

Arborii au fost plantați astfel încât în fiecare anotimp, paleta coloristică a întregului parc să încânte. Domeniul a fost completat în permanență cu arbuști și flori, o pepinieră privată asigurând puietul pentru înlocuiri.

Parcul include 150 de specii exotice, printre care: molidul caucazian, pinul de mătase, nucul american, stejarul american pendulat, bradul balsamifer sau teiul laciniat. 

7336 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2020 Bistrițeanul.ro