Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001070 4
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Cultură


Au început filmările pentru ecranizarea romanului „Apropierea”, de Marin Mălaicu Hondrari! Actorii vor avea de lucru și în Sîngeorz-Băi

01/11/2017 17:06:44 Ana ȘERBAN  
 
Aventurile unui bistrițean care emigrează în Spania anului 2002 și se angajează paznic de noapte într-un parc auto se vor transforma în film regizat de fondatorul TIFF. Este prima realizare de acest gen a unui scriitor bistrițean după ecranizările romanelor lui Liviu Rebreanu. Mari actori din Spania și România fac parte din distribuție:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Toți actorii din Hollywood își doresc să fie în locul lui, la Bistrița...!

31/10/2017 11:26:42 Ioana BRADEA  
 
„ Se va spune: familist convins, coleric, indiferent la soarta animalelor. Un bărbat arogant care intra la Plan B, profesor fără îndoială iubit, o pacoste dacă începeai să vorbești în contradictoriu despre literatură (...) Se va spune: în cele din urmă soția l-a părăsit. El n-a plecat din Bistritz: ”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Surpriză, în fața Primăriei din Sîngeorz-Băi! „Încă un pas spre civilizație...”

28/10/2017 09:07:41 Ioana BRADEA  
 
„Cine oare a făcut cinste mai mare neamului românesc decât aceste personalități? Oricâtă cultură ai avea – multă sau puțină – nu poți să treci indiferent pe lângă ele...!”. Este încă un pas spre civilizație şi un îndemn că marile personalități ale țării nu pot fi uitate. Există viață şi după moarte? Răspunsul se află, de astă dată, la Sîngeorz-Băi:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO. Lorena Lupu la Bistrița: Despre femei puternice, bloguri de succes și înjurături care ne salvează de crime

27/10/2017 15:11:53 Ioana BRADEA  
 
Despre cititorii de pe net care nu trebuie tratați ca niște cifre menite să crească traficul, despre efectele terapeutice ale înjurăturilor, despre Shakespeare, vulgaritate și femei puternice care se încăpățânează să nu coboare ștacheta în fața nimănui – a povestit Lorena Lupu în Corso Pub Cafe din Bistrița, prezentându-și volumul „Trollywood”:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Monumente din Bistrița-Năsăud, mutilate!

25/10/2017 15:15:39 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Situația unor clădiri vechi și cu însemnătate istorică din județul nostru este foarte proastă. Multe dintre acestea au fost lăsate în paragină și se degradează de la o zi la alta.
citește tot articolul [ 0 comentarii

S-a întâmplat minunea: Casa Scriitorilor, recunoscută ca monument istoric!

25/10/2017 14:05:55 Ana ȘTEFĂNEL  
 
O clădire de o frumusețe aparte, dar lăsată în paragină - așa se poate descrie Casa Scriitorilor de la Valea Vinului. Demersurile făcute pentru clasificarea acesteia ca monument istoric au dat în sfârșit roade, iar documentația a primit aviz favorabil.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: 44 de înfățișări ale Bistriței. Orașul nostru este de o frumusețe incredibilă...

23/10/2017 12:17:08 Ioana BRADEA  
 
Studii în parc și pe străzile orașului, secvențe de clădiri, fragmente din Biserica Evanghelică sau figura Sfântului Nicolae, frânturi ale unor pasaje, clarități și neclarități, sensibilități ale locului și povești tulburătoare - au ieșit la iveală, grație unor artiști care au încercat să ne dezvăluie care este geniul locului și cum să-l admirăm:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Cum a vrut un năsăudean să împrăştie buruiana românească în toate ţările curate, impecabile şi sterile precum Elveţia

22/10/2017 09:10:55 Ioana BRADEA  
 
Este originar din Năsăud, a trăit ani de zile în Arad, din 2016 se ocupă de o galerie de artă în Bucureşti, a făcut parte din „Celebrul animal”, iar la un moment dat avea în plan să distribuie sămânţă de buruiană autentică românească în parcurile din Elveţia, să paraziteze cu buruieni asemea ţări atât de curate şi sterile…
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Cetatea Ciceu – refugiul lui Ștefan cel Mare – bântuită de legende şi controverse

21/10/2017 15:36:10 Ana ȘERBAN  
 
Lung e drumul Clujului, dar la jumătate poți întâlni istorie. Aproape de granița dintre Bistrița-Năsăud și Cluj, pe vârful unei stânci vulcanice abrupte, stă de veghe peste cele trei sate ale comunei Ciceu-Mihăiești, Cetatea Ciceului, o structură medievală a cărei istorie începe încă din secolul al X-lea î. Hr.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Mai important decât „Românii au talent” – la Bistriţa

21/10/2017 10:23:53 Ioana BRADEA  
 
De 9 ani încoace, la Bistriţa se derulează o campanie pro-cultură care, deşi nu este urmărită de milioane de spectatori, precum show-ul „Românii au talent”, este mai relevantă şi mai importantă pentru tinerii din oraş care se implică şi oferă măsura creativităţii, a imaginaţiei şi a talentului lor:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pe culmile fericirii. Bistrița are la dispoziție una dintre cele mai valoroase donații de manuscrise

19/10/2017 09:34:49 Ioana BRADEA  
 
Peste 14.000 de file – caiete, foi scrise mărunt, elegant și într-o stare foarte bună – au fost dăruite recent Bibliotecii Județene „George Coșbuc” din Bistrița. „Am rămas uimit când le-am văzut. Pur și simplu uimit și impresionat. Arată extraordinar!”, a recunoscut Ioan Pintea, directorul instituției, pentru Bistrițeanul.ro.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Una rece, alta caldă pentru sculptorul Maxim Dumitraș: Premiul Național „Brâncuși” ajunge la Sângeorz-Băi

18/10/2017 11:17:09 Ana ȘERBAN  
 
Sculptorului Maxim Dumitraș îi va fi acordat Premiul Național „Brâncuși” 2017. Artistul bistrițean a fost nominalizat pentru expoziţia intitulată „Absenţe încercuite”, care a fost deschisă în primăvara anului trecut la Muzeul Județean Gorj.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Fantastic și spectaculos duet. Până și primarul din Poiana Stampei a venit la Bistrița pentru acest concert

18/10/2017 10:07:03 Ioana BRADEA  
 
Momente de grație, ieri seară, la Sinagogă. Melomanii din Bistrița au avut parte de un fantastic concert la care a ținut să fie prezent inclusiv primarul din Poiana Stampei, impresionat de soliștii invitați să cânte. „Parcă de fiecare dată când revin, simt cum se construiește o casă a mea la Bistrița...”.
citește tot articolul [ 0 comentarii

NEPOS: Mirela Trăistaru. Dragostea pentru locurile natale, în proiectul „Un veac, o poveste, o moştenire”

14/10/2017 14:24:49  
 
„Nu pot să uit că aici nu se încuia uşa, că aici nu existau câini pentru că nu trebuia nimic păzit, că aici era de ajuns să mergi la vecina să îţi dea o cană cu „ţucăr” sau de făină, că aici oamenii se ajutau şi se respectau, că salutul lor era „Zâua bună”, şi că întotdeauna erau două, trei vorbe pentru oricine îţi ieşea în cale...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cartea unui bistrițean a cucerit unul dintre cele mai prestigioase premii în Anglia

11/10/2017 09:41:49 Ioana BRADEA  
 
Nu este tradusă în română dar, publicată anul trecut la una dintre cele mai valoroase edituri din Marea Britanie, cartea scrisă de un bistrițean a reușit să cucerească atenția tuturor și să impresioneze prin contribuția originală. Este pentru prima oară când un român cucerește o asemenea distincție.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Un inestimabil tezaur – la Bistrița. Episcopul dr. Visarion Bălțat, pentru prima oară în orașul nostru

29/09/2017 16:47:30 Ioana BRADEA  
 
Evanghelii ferecate, potire, lingurițe și cruci mari și icoane folosite în procesiunile religioase din Tulcea pot fi admirate, de acum și la Bistrița. „Este singura expoziție de acest gen din spațiul ortodox care s-a bucurat, în decursul unui an de zile, de zeci de mii de vizitatori...”, a admis Alexandru Chituţă de la Muzeul Brukenthal.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: A fost celebrat și la Bistrița călugărul care a zguduit lumea creștină. Influenţa lui, comparabilă cu a lui Iisus Hristos

29/09/2017 09:20:59 Ioana BRADEA  
 
Un umil și simplu călugăr din Ordinul Augustin a zguduit din temelii întreaga lume creștină, lipind pe ușa unei catedrale 95 de foi. A fost felul său de a se revolta împotriva abuzurilor Papei de la Roma, care l-a acuzat ulterior că scrierile sale sunt „scandaloase şi ofensatoare pentru urechile pioase“. Ieri seară a fost celebrat și la Bistrița:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: O experiență inedită pentru șapte elevi din Bistrița, la primul lor festival internațional

28/09/2017 11:05:27 Ioana BRADEA  
 
Timp de o săptămână, cei șapte elevi din Bistrița care fac parte din trupa de teatru coordonată de actrița Camelia Codruța Rus au avut parte de bucuria de a participa la primul lor festival internațional, au înțeles că, deși venim din culturi diferite, cu toții avem emoții, au râs și au plâns împreună… Adică au mai crescut puțin...
citește tot articolul [ 0 comentarii

A plecat din Lunca Ilvei, a pus bazele unui festival de film în Dublin și a filmat cu Gerard Depardieu

26/09/2017 17:03:08 Ana ȘERBAN  
 
Florian Zapra este un bistrițean de 40 ani, născut la Lunca Ilvei, care a reușit să facă din pasiunea pentru filme o carieră de succes. A pornit de la poalele munților, iar de șase ani organizează Festivalul Internațional de Muzică și Scurtmetraj din Dublin.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Numai pe tine te am, trecătorul meu trup, numai pe tine...

24/09/2017 09:27:36 Ioana BRADEA  
 
Numai pe tine te am, trecătorul meu trup, numai pe tine – par să suspine lucrările expuse în aceste zile în Piaţa Centrală a oraşului, la Galeria Arcade 24. Îi aparţin artistei Arina Ailincăi - una din cele mai apreciate ceramiste din România, originară din Cluj, care a expus deja în cadrul celor mai importante evenimente de artă din lume.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Spune-mi unde, când şi cum pot să te mai văd o dată...?

23/09/2017 09:09:13 Ioana BRADEA  
 
„...Să te-aştept la cinema? Pe o bancă, la şosea? Sau să vin la dumneata...?! Spune-mi unde, când şi cum pot să te mai văd o dată? Dacă n-ai timp de pierdut, să-mi acorzi doar un minut, fiindcă vreau să te sărut...! Dacă vei gusta sărutul, sigur n-o să-ţi pară rău, iar când s-o sfârşi minutul ai să spui la rândul tău...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Un excepțional gest de civilizație, în Piaţa centrală a oraşului...

21/09/2017 17:25:32 Ioana BRADEA  
 
„Într-o încăpere ilogic de mică, de dimensiunea unei chilii monahale în care abia încap laolaltă în rugăciune creatorul şi creaţia sa, se află o canapea pe care ar fi încăput cinci persoane, aşezate una lângă alta. Trăiesc, în visul meu, senzaţia că stau prins în ceva imaterial... trăiesc de-a valma... Nu m-ai fi căutat dacă nu m-ai fi găsit...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Un invitat de onoare, azi și mâine la Bistrița!

21/09/2017 09:14:16 Ioana BRADEA  
 
Asociații, fundații, grupuri civice neînregistrate, cu sediul în județul Bistrița–Năsăud și în regiunile învecinate, organizații independente politic au fost invitate vineri şi sâmbătă la un târg inedit care se va desfăşura la Sugălete. Concert extraordinar la Bistriţa, cu acest prilej, susţinut de unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Onoare, prețuire și respect. Nadia Urian – menţiune specială la un concurs internaţional în Italia

20/09/2017 16:27:35 Ioana BRADEA  
 
„A fost o atmosferă caldă de respect, admirație şi prietenie între oameni, pe care îi unește scrisul, pictura, muzica... într-un cuvânt – frumosul. Frumosul fără frontiere, cântărit și prețuit cu cântarul valorii...”, a povestit Nadia Urian, invitată recent în Italia, la Concursul Premio letterario internazionale Corona.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Trepte de lumină, cuvinte care zidesc, muzica sferelor şi spaţiul rugăciunii. La Bistriţa

16/09/2017 14:41:41 Ioana BRADEA  
 
Este o creatoare atât de energică şi dinamică, a impresionat la Herina cu steagurile ei medievale imaginare, a dat dovadă de profesionalism şi graţie experimentând vopsitul textilelor cu coloranţi naturali, alături de studenţi, la Bistriţa, iar acum ne oferă crâmpeie din învelişul gândurilor, muzica sferelor, spaţiul rugăciunii şi Trepte de lumină.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Cât de seducătoare, misterioasă şi surprinzătoare se vede Bistriţa în ochii unor artişti străini

16/09/2017 09:33:58 Ioana BRADEA  
 
S-au comportat ca nişte turişti autentici, urmărind planul rectangular al Bistriţei şi plimbându-se prin ea. Au reuşit apoi să descopere oraşul, să ţeasă Bistriţa, să-i simtă căldura şi liniştea, sonorităţile şi culorile. „Un oraş nu trebuie neapărat privit sau dominat, ci şi ascultat...”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Zece artiști vor scrie o carte despre Bistrița în această săptămână

13/09/2017 16:16:56 Ana ȘERBAN  
 
Artiști bistrițeni și nu numai se reunesc săptămâna aceasta în Bistrița. Motivul? Vor să scrie o carte despre orașul nostru.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Gata cu ideea de universitate în Bistrița! Ce spune Andrei Marga:

06/09/2017 14:12:05  
 
„Bistrița va avea universitate”, scriam în luna iunie. Acum, lucrurile s-au schimbat radical, iar proiectul pare să fi dispărut de pe lista priorităților din oraș. Fostul ministru Andrei Marga critică acest lucru:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Atenţie la semnul de pe faţă...!

30/08/2017 12:35:08 Ioana BRADEA  
 
Câteva dintre cele mai mari personalităţi ale României au aterizat şi la Bistriţa, în apropierea Bisericii Evanghelice, fiind admirate şi cercetate îndelung de bistriţenii care au roit prin zonă, în aceste zile şi care s-au străduit să identifice şi să înţeleagă semnul de pe faţă – uneori cu succes, alteori fără şanse de izbândă...
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Îngerii oameni – în sfârşit, la Bistriţa! Iată unde îi găsiţi

30/08/2017 09:06:34 Ioana BRADEA  
 
A suferit, dar s-a ridicat deasupra durerii, cu o capacitate uimitoare de a asimila lucruri noi, sfaturi şi informaţii. A demonstrat că are curajul de a-şi dezvălui complexitatea, reuşind să adune în jurul său oameni frumoşi şi să creeze impresionante punţi de legătură sufletească între ei. Ne-a oferit acum pe tavă şi Îngerii oameni...
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro